به روز شده در: ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۲۰
کد خبر: ۶۸۷۵۸۶
تاریخ انتشار: ۰۸:۰۰ - ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۴

رونمایی از اعداد عجیب و نتایج باورنکردنی استقلال

روزنو :از رقم عجیب هفت میلیارد تومان طلب یک مرکز خشک‌شویی از استقلال، آمار و ارقامی باورنکردنی به دست می‌آید.

بررسی ادعای قبض هفت میلیاردی خشکشویی استقلال

 یکی از شوک‌آورترین موضوعاتی که اخیراً در فضای رسانه‌ای و بین پیشکسوتان استقلال مطرح شده، ادعای بدهی میلیاردی باشگاه به یک خشکشویی بوده است. در جلسه‌ای که بین هیئت مدیره استقلال و جمعی از پیشکسوتان برگزار شد، علی تاجرنیا، رئیس هیئت مدیره باشگاه، به نقل از برخی شرکت‌کنندگان، مدعی شده که استقلال مبلغی حدود ۴ تا ۷ میلیارد تومان به یک خشکشویی بدهکار است! برخی از پیشکسوتان عدد ۴ میلیارد و برخی دیگر حتی رقم ۷ میلیارد تومان را مطرح کرده‌اند. عددی که به‌تنهایی سوالات بسیاری را به‌وجود آورده: چه حجمی از لباس‌ها و چه میزان خدمات خشکشویی ممکن است باعث چنین بدهی سنگینی شود؟

برای درک بزرگی این ادعا، مقایسه‌ای با نرخ‌های رسمی خشکشویی طبق تعرفه سال ۱۴۰۴ اتحادیه صنف خشکشویی تهران انجام شده است. به‌عنوان نمونه، هزینه خشکشویی و اتوی شلوار و پیراهن (که در این گزارش آن را مساوی با شورت ورزشی و جوراب در نظر می‌گیریم) به‌طور متوسط ۲۵۰ هزار تومان است. شست‌وشوی یک کت و شلوار هم همین میزان برآورد شده که ما آن را معادل با گرمکن ورزشی در نظر می‌گیریم که بازیکنان روی نیمکت معمولا به تن دارند. نرخ شستن پتوی یک‌نفره ۱۵۰ هزار تومان و پتوی دونفره ۱۸۰ هزار تومان است. کاپشن حدود ۲۰۰ هزار تومان هزینه دارد، در حالی‌که هزینه شستن پالتو تا ۳۵۰ هزار تومان نیز می‌رسد. این نرخ‌ها، اگرچه ممکن است در موارد خاصی کمی متغیر باشد، اما پایه‌ای منطقی برای محاسبه هستند.

بر اساس این قیمت‌ها، برای اینکه تنها با هزینه شستن پیراهن و شلوار (۲۵۰ هزار تومان برای یک دست) به مبلغ ۷ میلیارد تومان برسیم، باید حدود ۲۸ هزار دست لباس شسته شده باشد. برای کت و شلوار (گرمکن ورزشی) نیز همین عدد صادق است: ۲۸ هزار دست کت و شلوار یا گرمکن ورزشی باید تحویل خشکشویی شده باشد. اگر حساب کنیم که باشگاه برای ۵۰ نفر از بازیکنان و اعضای تیم، هفته‌ای یکبار هزینه شستن پیراهن، شلوار (شورت و جوراب ورزشی) و کاپشن را داده باشد، که در مجموع می‌شود ۴۵۰ هزار تومان برای هر نفر، آنگاه برای رسیدن به عدد ۷ میلیارد تومان باید این خشک‌شویی به 15 هزار و 555 نفر سرویس داده باشد، که کاملاً غیرمنطقی و باورنکردنی به نظر می‌رسد.

با یک محاسبه ساده و بر اساس نرخ رسمی خدمات خشکشویی، اگر فرض کنیم هر بازیکن استقلال در طول هفته ۵ جلسه تمرین و یک مسابقه رسمی را پشت سر می‌گذارد، به ۷ دست لباس کامل شامل پیراهن، شورت و جوراب نیاز دارد. هزینه شست‌وشوی هر دست لباس را ۲۵۰ هزار تومان در نظر بگیریم، در این‌صورت تنها برای لباس‌های تمرینی و مسابقه هر بازیکن، عدد به ۱٬۷۵۰٬۰۰۰ تومان در هفته می‌رسد. حال اگر برای هر نفر ۷ دست گرمکن نیز در نظر بگیریم و فرض کنیم هزینه شست‌وشوی هر گرمکن هم ۲۵۰ هزار تومان باشد، این مبلغ نیز ۱٬۷۵۰٬۰۰۰ تومان دیگر اضافه می‌کند. در مجموع، هر بازیکن در طول یک هفته حدود ۳٬۵۰۰٬۰۰۰ تومان هزینه خشکشویی به‌جا می‌گذارد.

اگر این عدد را برای یک تیم ۵۰ نفره (با فرض اینکه تمام اعضا چنین میزان پوششی دارند) لحاظ کنیم، هزینه هفتگی خشکشویی به ۱۷۵ میلیون تومان می‌رسد. حالا اگر بخواهیم بدانیم برای رسیدن به رقم عجیب ۷ میلیارد تومان، این خدمات در چند هفته باید تکرار شود، کافی‌ست عدد ۷ میلیارد را تقسیم بر ۱۷۵ میلیون کنیم. نتیجه ۴۰ هفته و شستشوی هفت دست کامل پیراهن، شورت و جوراب برای 2 هزار نفر است؛ یعنی باید نزدیک به یک فصل کامل فوتبالی، به‌طور منظم و با بیشترین حجم ممکن لباس برای ۵۰ نفر خشکشویی انجام شده باشد.

نکته مهم اما اینجاست که در یک تیم ۵۰ نفره، همه اعضا بازیکن نیستند؛ تعدادی از افراد کادر پزشکی، تدارکات، آنالیز، راننده و ... هستند که قطعاً چنین تعداد لباس برایشان منطقی نیست. در واقع، این محاسبه با فرض «دست بالا» و استفاده حداکثری از اقلام انجام شده است تا هیچ شکی در کم‌برآورد بودن نباشد. اما حتی با این فرض غیرواقع‌بینانه، باز هم رسیدن به عدد ۷ میلیارد تومان، عددی اغراق‌آمیز و فراتر از استانداردهای مصرف تیم‌های ورزشی محسوب می‌شود.

عکس روز
خبر های روز