به روز شده در: ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ - ۲۲:۴۰
کد خبر: ۶۹۶۳۱۶
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۰ - ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
در روزنو بخوانید

چطور بستنی خانگی تهیه کنیم؟

روزنو :روزنو – هدی کاشانیان: با رسیدن فصل گرما یکی از پرطرفدارترین دسرها، بستنی است. همه ما از کودکی عاشق خوردن انواع آن بوده‌ایم. گاهی آن را از مغازه می‌خریدیم و گاهی مادر یا مادربزرگ برایمان درست می‌کردند. البته وقتی خودمان آن را درست می‌کنیم، لذیذتر از خرید آن است. در ادامه مطلب، چگونگی تولید بستی در خانه را برای شما ارائه خواهیم کرد.

چطور بستنی خانگی تهیه کنیم؟

1.     طرز تهیه بستنی سنتی

بستنی سنتی یکی از انواع پرطرفدار بستنی بین نسل قدیم و جدید است. گویی خاطرات گذشته با خوردن آن دوباره زنده می‌شوند. اما بستنی سنتی چگونه تهیه می‌شود؟

·        مواد لازم برای تهیه بستنی سنتی

·        شیر پرچرب: 1 لیتر

·        زعفران: به مقدار لازم

·        شکر: 500 گرم

·        گلاب: نصف استکان

·        ثعلب: 1 قاشق غذاخوری

·        خلال پسته: 50 گرم

·        خامه معمولی: 100 گرم

·        طرز تهیه بستنی سنتی

برای تهیه بستنی سنتی اول خامه را در سینی می‌ریزیم و با ته قاشق یا یک جسم صاف آن را در کف سینی پهن می‌کنیم تا قطر آن حدود دو میلیمتر شود، سپس آن را در در فریزر میگداریم تا یخ بزند.

بعد از درست کردن خامه، شیر را روی گاز می‌گذاریم تا بجوشد، سپس گلاب را به همراه زعفران دم شده به آن اضافه می‌کنیم. سپس در ظرفی جداگانه شکر و ثعلب را با هم مخلوط کرده و کم‌کم به شیر اضافه می‌کنیم تا غلیظ شود. حالا زیر قابلمه را خاموش می‌کنیم و روی قالب یخ قرار می‌دهیم تا سرد شود، در این بین مواد را هم بزنید تا حالت کشدار به خود بگیرد. بعد از خنک شدن مواد آن را در فریزر بگذارید تا منجمد شود و هر نیم ساعت آن را از فریزر بیرون بیاورید و هم بزنید. 5 بار این کار را انجام دهید تا بستنی به‌خوبی کش بیاید. در انتها خامه بسته شده را خرد کنید به آن پسته اضافه کنید و به بستنی اضافه کنید.

2.     طرز تهیه بستنی شکلاتی

اکثر بچه‌ها و یا حتی بزرگسالان عاشق شکلات علی‌الخصوص بستنی شکلاتی هستند. با ما همراه باشید با آموزش طرز تهیه بستنی شکلاتی:

·        مواد لازم برای تهیه بستنی شکلاتی

·        شیر پرچرب: یک لیتر

·        شکر: یک پیمانه

·        پودر کاکائو: نصف پیمانه

·        وانیل: یک قاشق چای‌خوری

·        زرده تخم‌مرغ: سه عدد (اختیاری)

·        خامه صبحانه (اختیاری): نصف پیمانه

·        یخ خرد شده: دو پیمانه

·        طرز تهیه بستنی شکلاتی

اول شکر و شیر را با هم مخلوط کرده و روی حرارت ملایم می‌گذاریم تا شکر کامل حل شود. بعد از اینکه مخلوط ولرم شد، پودر کاکائو و وانیل را اضافه کرده و خوب هم می‌زنیم تا یکدست شود. اگر دوست دارید بستنی شما غلیظ‌تر باشد، می‌توانید زرده تخم‌مرغ‌ها را با همزن بزنید تا رنگ آن‌ها روشن شود و بعد به مخلوط شیر و کاکائو اضافه کنید. حالا اجازه بدهید مخلوط کاملاً خنک بشود. بعد از خنک شدن، اگه از خامه استفاده می‌کنید، خامه را هم به مخلوط اضافه کنید و خوب هم بزنید.

مخلوط را داخل ظرف مناسب بریزید و به مدت یک ساعت در فریزر قرار دهید. بعد از یک ساعت، مخلوط را از فریزر در بیاورید و با همزن برقی یا مخلوط‌کن خوب هم بزنید. این کار را هر نیم ساعت یکبار تکرار کنید تا کریستال‌های یخ بشکنند و بستنی بافت نرمی پیدا کند. حالا یخ خرد شده را به مخلوط اضافه کنید و دوباره با همزن برقی هم بزنید تا بستنی کاملاً یکدست و خنک بشود. بستنی خانگی شما آماده است. شما می‌توانید آن را در ظرف سرو ریخته و با کمی خامه، شکلات رنده شده یا میوه تزیین کنید.

3.     بستنی یخی فالوده‌ای

در گرمای تابستان فالوده کنار بستنی بسیار دلچسب است بخصوص هردو آن‌ها را خودتان شخصاً برای اعضا خانواده درست کرده باشید.

·        مواد لازم برای تهیه بستنی یخی فالوده‌ای

·        رشته فالوده‌ای

·        آب لیموترش تازه

·        شربت آلبالو یا شربت توت فرنگی غلیظ

·        شکر

·        گلاب

·        آب

·          طرز تهیه بستنی یخی فالوده‌ای

ابتدا مخلوط شکر، گلاب و آب را روی حرارت ملایم قرار دهید. بعد از اینکه دانه‌های شکر حل ‌شدند، شربت توت‌فرنگی یا آلبالو را به آن اضافه کنید و کمی لیموترش نیز در آن بریزید. مقداری از رشته فالوده شیرازی را خرد کنید و به‌ مدت هشت دقیقه در آب بجوشانید. سپس آن‌ها آب بکشید و به شربت اضافه کنید. حالا مخلوط را در قالب بستنی بریزید و چند ساعت در فریزر قرار دهید. بعد از چند ساعت استراحت، بستنی یخی فالوده‌ای شما آماده سرو است.

4.     بستنی خانگی با طعم میوه‌

از لذیذترین دسرهای تابستانی که طعم بهشت را می‌دهد و ظاهر رنگارنگی دارد می‌توان به بستنی خانگی با طعم انواع میوه اشاره کرد.

·          مواد لازم برای تهیه بستنی خانگی با طعم میوه‌

·        هلو

·        موز

·        توت‌فرنگی

·        خامه صبحانه

·        شکر

·        وانیل

·          طرز تهیه برای تهیه بستنی خانگی با طعم میوه‌

برای تهیه این بستنی از چند روز جلوتر باید میوه‌هایی را که قصد استفاده از آن‌ها را دارید در خرد کرده و در فریزر بگذارید تا یخ بزنند. برای لایه اول، هلوهای خردشده را در غذاساز یا میکسر بریزید، شکر و خامه را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا مواد غلیظ شود. یک‌سوم قالب را با این مایه پر کنید. برای لایه میانی می‌توانید توت‌فرنگی خردشده را همراه با شکر، خامه و وانیل در غذاساز بریزید و دوباره هم بزنید تا به‌خوبی مخلوط شوند. یک‌سوم میانی قالب را نیز با این مایه پرکنید. برای لایه آخر هم موز خردشده را مجدداً همراه با شکر و خامه در غذاساز مخلوط کنید و در قالب بریزید. حالا قالب را در فریزر قرار دهید و چهار تا شش ساعت به آن زمان بدهید تا کاملاً خود را بگیرد و آماده سرو شود.

تصویر روز
خبر های روز