به روز شده در: ۰۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۸:۵۰
کد خبر: ۶۹۳۹۶۱
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۹ - ۰۴ خرداد ۱۴۰۴

بازگشت دوباره کرونا به ایران

روزنو :عضو هیأت علمی انیستیتو پاستور ایران گفت: حدود یک ماه است که با افزایش موارد ابتلا به کرونا مواجه هستیم و به نظر می‌رسد طی ۲ تا ۳ هفته آینده پیک این بیماری را شاهد باشیم.

بازگشت دوباره کرونا به ایران

مدتی است ویروسی با علائم سرماخوردگی در کشور شیوع پیدا کرده که در پی آن چندی پیش علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت در نامه‌ای به معاونان بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی تاکید کرد که با وجود اعلام پایان وضعیت اضطراری بیماری کرونا از سوی سازمان جهانی بهداشت، رصدهای صورت‌گرفته در سامانه‌های دیده‌وری و مراقبت غیردیده‌وری کشور حاکی از افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا در هفته‌های اخیر است. همچنین روند گردش ویروس‌های تنفسی در کشور همچنان ادامه دارد.

همچنین چندی پیش محمدرضا صالحی متخصص بیماری‌های عفونی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در واکنش به این نامه معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت که با وجود اینکه در فروردین‌ماه میزان بستری‌های ناشی از کووید بسیار کم بود، اما در حال حاضر روزانه بین ۳ تا ۶ مورد بستری با کووید مثبت داریم و از این رو در مورد بازگشت این بیماری نگران هستیم.

گرما و سرما بر کرونا بی‌تأثیر است

در همین رابطه آمیتیس رمضانی عضو هیأت علمی انیستیتو پاستور ایران و متخصص بیماری‌های عفونی بیان کرد: با توجه به گرم شدن هوا شیوع عفونت‌های تنفسی نظیر آنفلوآنزا و سرماخوردگی کاهش پیدا کرده است. در این بین با ویروس کرونا مواجه هستیم که از جمله عفونت‌های تنفسی است، اما الگوی فصلی ندارد و گرما، سرما و فصول بر آن بی‌تأثیر است.

 

وی ادامه داد: طی ۵ سالی که ویروس کرونا در گردش است، مدام در حال تغییرات ژنتیکی است و بیش از حد جهش دارد و این جهش‌های ژنتیکی موجب می‌شود ویروس تغییر پیدا کند و هنگامی که بدن با آن مواجه می‌شود، به عنوان یک ویروس جدید آن را شناسایی کند و در نتیجه ابتلای مجدد را به همراه دارد. علت اینکه از ابتدای شیوع کرونا تا این حد با ابتلا و عفونت مجدد مواجه هستیم نیز همین امر است.

این متخصص بیماری‌های عفونی گفت: هر چند وقت یک بار که این تغییرات به وجود می‌آید و سویه جدیدی از اومیکرون ایجاد می‌شود و از آنجا که در جامعه ایمنی لازم نسبت به این ویروس وجود ندارد موج جدید ایجاد می‌شود.

وی افزود: پس از پیک، حدود ۶ ماه ابتلا به کرونا کاهش پیدا می‌کند چراکه به سبب ابتلا ایمنی به وجود آمده است. اما این ویروس پس از حدود ۶ ماه مجددا جهش‌هایی پیدا می‌کند و سویه و زیرسویه‌های جدیدی به وجود می‌آید که ایمنی جامعه نسبت به آن کم است و سپس با ابتلاهای جدید مواجه هستیم تا در جامعه ایمنی جمعی ایجاد شود.

بروز پیک جدید کرونا در ۲ تا ۳ هفته آینده

رمضانی با بیان اینکه از اواخر فروردین‌ماه و حدود یک ماه است که افزایش موارد ابتلا به کرونا را داریم، گفت: به مقداری که سرماخوردگی و آنفلوآنزا در حال کاهش است، افزایش موارد ابتلا به کرونا را داریم و به نظر می‌رسد طی ۲ تا ۳ هفته آینده پیک این بیماری را داشته باشیم و پس از آن موارد مجدد کاهش پیدا می‌کند.

کرونای جدید چقدر خطرناک است؟

عضو هیأت علمی انیستیتو پاستور ایران با اشاره به اینکه ویروسی که در حال حاضر در دنیا در گردش است کاملا با ویروس اولیه کووید که سبب ایجاد پاندمی شد متفاوت است، اظهار کرد: با وجود اینکه قدرت سرایت و میزان ابتلای این ویروس بسیار بالاست، شدت علائمش بالا نیست.

وی ادامه داد: ممکن است برای گروه‌های پرخطر نظیر مادران باردار، سالمندان، کودکان و افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند، شدت علائم بالا باشد و در بقیه افراد تا حدودی شدیدتر از سرماخوردگی و خفیف‌تر از آنفلوآنزا با علائمی نظیر تب، بدن‌درد، بی‌حالی، خستگی، ضعف و سردرد بروز و پس از حدود یک هفته بهبود پیدا می‌‎کند. اما در موارد شدیدتر می‌تواند سبب درگیری ریه و بستری بیمار شود.

پاندمی دیگری در راه است؟

این پزشک متخصص توضیح داد: ویروسی که در حال حاضر در گردش است شرایط ایجاد پاندمی را ندارد چراکه در همه جوامع ایمنی نسبی وجود دارد. هرچند با هر جهش، ایمنی نسبت به آن کاهش پیدا می‌کند و موجی ایجاد می‌شود، اما جهش بسیار جدی که کشندگی ویروس را افزایش دهد رخ نداده و جهش‌ها بیشتر به سمت افزایش سرایت بیماری بوده است.

تصویر روز
خبر های روز