به روز شده در: ۰۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۰:۳۳
کد خبر: ۸۰۳۷۴
تاریخ انتشار: ۱۸:۵۳ - ۰۳ تير ۱۳۹۳

بررسی همکاری‌های اطلاعاتی ایران و آمریکا برای مبارزه با «داعش»

روزنو :در پی پیش‌روی تروریست‌های «داعش» در عراق و تصرف شهر موصل، مقامات ایران و آمریکا که در پشت درهای بسته در وین در زمینه پرونده هسته‌ای دیدار داشتند، احتمال همکا‌ری‌ها برای حمله به تروریست‌ها در عراق را هم بررسی کردند.
پایگاه تحلیلی «گلوبال ریسرچ» در مقاله‌ای به بررسی این موضوع پرداخته است.

به گزارش روز نو، این پایگاه خبری می‌نویسد: برخی از مقامات آمریکا، همکاری تهران و واشنگتن در زمینه مبارزه با تروریست‌های دولت اسلامی عراق و شام موسوم به «داعش» را اقدامی غیر معمول می‌دانند.

با این وجود، تغییر سیاست خارجی آمریکا در مورد ایران و همکاری واشنگتن با تهران برای تعقیب تروریست‌های القاعده، انتقاد رسانه‌ها یا مقامات کنگره ایالات متحده را به همراه نداشته است.

در همین زمینه، «جان کری» وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد: ایالات متحده برای فشار آوردن به تروریست‌های داعش و وادار کردن آن‌ها به عقب‌نشینی از مواضع خود، با ایران همکاری خواهد کرد.

بر اساس اظهارات مقامات آمریکایی، تهران درعملیات مبارزه با تروریسم با واشنگتن همکاری می‌کند، اما ایران و آمریکا به صورت رسمی در این زمینه با یکدیگر همکاری نخواهند کرد.

بررسی همکاری‌های اطلاعاتی ایران و آمریکا برای مبارزه با «داعش»

در توافقنامه وین، به موضوع رابطه فعال بین واشنگتن و تهران اشاره‌ای نشده است، اما ساختار همکاری‌های این دو کشور بر اساس این توافقنامه مثبت است و بر اساس گزارش‌های منتشر شده، ایران و آمریکا برای مبارزه با تروریست‌های داعش در عراق با یکدیگر اخبار و اطلاعات مبادله خواهند کرد.

«جان کری»  وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه اخیرش با رسانه‌های این کشور، در پاسخ به این سوال که «آیا ایالات متحده و ایران برای سرکوب داعش در عراق همکاری نظامی خواهند داشت؟»، گفت: من هیچ چیزی را که سازنده باشد و به برقراری ثبات در عراق منتهی شود رد نمی‌کنم. من بر این باورم که آمریکا و ایران می‌توانند با کمک یکدیگر خشونت‌ها در عراق را به حداقل برسانند و این کشور را متحد و یک‌پارچه نگه دارند.

وی افزود: تهران و واشنگتن می‌توانند با تروریست‌های خارجی که به دنبال تجزیه عراق هستند، مبارزه کنند.

همچنین، گروهی از کارشناسان مسائل سیاسی در مصاحبه با روزنامه «لس آنجلس تایمز» گفتند که اگر اوباما دستور حمله نظامی مستقیم به عراق را بدهد، احتمالا همکاری‌های ایران و آمریکا در بهترین حالت محدود خواهد بود.

پس از اینکه «ویلیام برنز» معاون وزیر خارجه ایالات متحده، در نشست مربوط به پرونده هسته‌ای ایران در وین شرکت کرد؛ تغییر سیاست‌های آمریکا در مورد ایران، کاملا به چشم می‌خورد.

ایران و آمریکا پس از پرداختن به موضوع پرونده هسته‌ای، در حاشیه جلسات وین به موضوع مبارزه با تهدید تروریست‌های داعش در عراق پرداختند.

تهران توافق با واشنگتن درباره عراق را رد می‌کند

در حالی که رسانه‌های غربی توجه خود را به همکاری‌های آمریکا و ایران در مورد عراق معطوف کرده‌اند، اما منابع رسمی در تهران وجود هر گونه توافق بین تهران و واشنگتن را رد کردند.

در همین زمینه، حسین امیرعبداللهیان معاون وزیر خارجه ایران، تاکید کرد که این کشور مذاکراتی با مقامات آمریکایی درباره همکاری‌های دو جانبه با عراق نخواهد داشت.

سرلشکر «حسن فیروزآبادی» فرمانده ستاد کل نیروهای مسلح ایران هم، حدس و گمان رسانه‌های غربی در مورد همکاری احتمالی تهران با واشنگتن در مورد عراق را رد کرد و گفت که ایران سربازانش را در عراق مستقر نکرده است.

فیروزآبادی در این باره افزود: نیازی به حضور نیروهای ایرانی در عراق نیست. همکاری ایران و آمریکا هرگز صورت نمی‌گیرد و این موضوع بی‌معنا است.

 

مذاکرات وین؛ برنامه‌ای برای شعله‌ورکردن جنگی جدید میان ایران و عراق؟

تغییر لحن دیپلماتیک آمریکا در مورد ایران و ابراز تمایل مقامات این کشور برای همکاری با تهران در مورد عراق و مبارزه با تروریست‌های داعش، نشان می‌دهد که واشنگتن قصد دارد ایران را به صورت مستقیم درگیر جنگ با عراق کند.

در حقیقت، جنگی که اکنون در عراق جریان دارد، چیزی نیست جز یک جنگ داخلی فرقه‌ای که آمریکا آغازگر آن بوده است.

سیاست مخفی آمریکا به گونه‌ای است که واشنگتن می‌خواهد با درگیر کردن ایران در ماجرای عراق، این کشور را کنترل کند.

هدف نهایی ایالات متحده هم این است که در نهایت مواضع جمهوری اسلامی ایران را که به عنوان یک بازیگر مهم در منطقه خاورمیانه شناخته شده است، تضعیف کند.

تاکنون به نظر می‌رسد که تهران در دامی که آمریکا برایش پهن کرده، نیفتاده است و مقامات ایران هم رسما همکاری با ایالات متحده در مورد عراق را تایید نکرده‌اند.

القاعده و داعش؛ ساخته و پرورده دستگاه جاسوسی آمریکا

وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)، نمی‌خواهد با افزایش نیروهایش در عراق، با القاعده مبارزه کند؛ بلکه هدف ایالات متحده از دامن زدن به ناآرامی‌ها و خشونت‌ها در این کشور، درحقیقت تهاجمی بر ضد ملت عراق و جنبش مقاومت این کشور است.

گروه تروریستی دولت اسلامی عراق و شام موسوم به «داعش»، ساخته و پرورده سازمان جاسوسی ایالات متحده است و تحت حمایت «سیا» قرار دارد. کشورهایی مانند عربستان سعودی، قطر و آمریکا در تسلیح و پشتیبانی از داعش نقش دارند. لازم به توضیح نیست که ایران از حمایت‌های آمریکا از تشکیل گروه تروریستی القاعده در سوریه و عراق هم کاملا آگاه است.

واشنگتن نمی‌خواهد با تروریست‌های داعش در عراق مبارزه کند؛ بلکه هدف آمریکا کاملا متفاوت است. ایالات متحده قصد دارد به حمایت‌ از داعشی‌ها ادامه دهد و مقامات آمریکایی هم به صورت محرمانه از این موضوع پشتیبانی می‌کنند.

تصویر روز
خبر های روز